Dostava diljem svijeta - Worldwide shipping

Slanje istog dana - Same day shipping

Dino Merlin

Stiglo je proljeće i s njim prirodne mirisne svijeće za dušu i tijelo

16.03.2021.

Prirodne mirisne svijeće za dušu i tijelo
Proljeće je stiglo, a ono sa sobom uvijek donosi mirise i boje koje tako dugo priželjkujemo i zbog kojeg ga i najviše volimo. Obzirom da zbog epidemiološke situacije koja vlada svijetom nikad nismo provodili više vremena kod kuće, imali smo želju da kreiramo proizvod koji će ovog proljeća oplemeniti domove proljetnim mirisnim notama, ali i upotpuniti čaroliju trenutaka provedenih u lockdown-u. Nakon dugog puta isprekidanog mnogim izazovima, u saradnji sa bh. brendom Organlook došli smo do prve kolekcije prirodnih, ručno rađenih mirisnih svijeća "za dušu i tijelo", koja je u potpunosti izrađena od prirodnih sastojaka: sojinog voska, organskog suncokretovog ulja i prirodnih mirisnih nota, te puno truda i ljubavi. 
"Za nas je saradnja sa Magazom bila jedno divno i ugodno iskustvo. Zajedničkim snagama smo gotovo punih godinu dana tragali za idealnom kombinacijom biljnih ulja i mirisa, ali i same ambalaže. Dodatni izazov su bila ova nestabilna vremena, a u razvoju nas je usporio i lockdown kada je bilo jako teško doći do uzoraka sastojaka i ambalaže. Nakon mnogo eksperimentisanja i pravljenja više iteracija uzoraka kao i testiranja mirisa, uspjeli smo dugotrajan proces uspješno privesti kraju, te zajedno doći do proizvoda koji će ponosno nositi etiketu "made in BiH". Iako je Organlook još uvijek mlad i mali bh. brend, sretni smo da je Magaza prepoznala naš potencijal i kvalitet naših proizvoda, te se odlučila da zajedno napravimo prirodne mirisne svijeće sa potpisom Dine Merlina", kažu iz Organlook team-a.
Svijeće dolaze u tri različita mirisa i dvije različite veličine: "midi" (punjenje od 90 gr) i "maxi" (punjenje od 290 gr).
    • Strawberry - karakteriziran mirisnim notama jagode
    • Baby Berry – obogaćen mirisnim notama šumskog voća
    • Hocus Pocus – dašak čarolije kroz kombinaciju cvijetnih nota i miska
Svaka svijeća dolazi upakovana u posebno dizajniranoj ukrasnoj crnoj vrećici s potpisom Dino Merlin koja izgleda kao divan poklon, a nakon što se svijeća u potpunosti istopi, staklenka koja ostaje može poslužiti kao jako dekorativan detalj za dom ili ured, za odlaganje sitnica i čuvanje uspomena. 
Otkrijte dvojnu funkciju svijeća za dušu & tijelo "2 u 1"

Poznato je da danas svijeće više ne obavljaju svoju nekada primarnu ulogu osvjetljenja prostora, već se najčešće koriste za podizanje atmosfere u domu. Naša želja u kreiranju ove kolekcije bila je da svaka svijeća pored ugodnog mirisa ima i dodatnu ulogu zbog koje kažemo da su svijeće iz naše kolekcije "za dušu i tijelo". 
Svaka od svijeća iz kolekcije ima dvojaku funkciju: i kao dekorativna mirisna svijeća i kao masažna svijeća prvoklasne kvalitete koja hidratizira, obnavlja kožu i hrani, te je idealna za korištenje kao losion za masažu. Otopljene svijeće od sojinog voska mogu se koristiti i za toplu masažu, ali i kao losion za njegu tijela; sojin vosak i suncokretovo ulje će savršeno njegovati i nahraniti kožu, a ugodan miris će vas opustiti i popraviti raspoloženje.

Ukoliko želite svijeću koristiti u svrhu masaže, savjetujemo sljedeće korake:

1) zapalite svijeću i ostavite da gori dok se jedan dio smjese ne istopi;
2) zatim svijeću ugasite i sačekajte da se njen sadržaj malo ohladi tj. otprilike nekih 60 sekundi;
3) nakon toga rastopljenu smjesu nanesite na kožu, umasirajte i uživajte. Vaša koža će vam biti zahvalna :)
4) svijeću možete ponovo zapaliti i tako ponovo pripremiti smjesu za korištenje 

Sve što trebate je odabrati dizajn i mirisnu notu, upaliti svijeću i uživati u mirisima koji će obogatiti čaroliju trenutka i urezati se u sjećanje. Svijeće su dostupne u tri dizajna "Mi smo ljubav što se sakriti ne može", "Danas sam OK" i special edition s potpisom Dino Merlin čekaju da ih otkrijete na ovom linku.


Sve proizvode možete pronaći u Magaza shopu na Baščaršiji u Sarajevu, kao i online na web shopu magaza.com.ba

Fotografije: Amina Čengić i Radoš Jovanović

Povezani artikli

Podijelite članak s prijateljima


Možda bi vas zanimalo

loading ...